9. augusta 2011

Ako uložiť emaily z Gmailu na HDD

Ak si chcete uložiť vaše emaily z Gmailu na disk z dôvodu zálohy (obávate sa, že sa môže opakovať situácia, ktorá nastala koncom februára tohto roku, keď sa určitej skupine používateľom Gmailu nepodarilo prihlásiť k svojim účtom alebo tí, ktorí zistili, že im emaily chýbajú) môžete tak urobiť pomocou nástroja Gmail backup.

Aby program mohol fungovať správne, musíte si vo svojom Gmaili aktivovať Prístup k IMAP. Stačí, ak kliknete na Prístup IMAP prepnete na Povoliť IMAP a ešte Uložiť zmeny.

Samotné použite programu je triviálne, zadáte vaše prihlasovacie údaje (teda login do emailu v tvare vas_login@gmail.com a heslo k účtu) cestu k priečinku, kde sa bude pošta sťahovať a nakoniec časový úsek z ktorého chcete emaily zálohovať. Zálohu spustíte tlačidlom Backup.
gmail_backup
Stiahnutá pošta je vo formáte EML s názvom súboru rok_mesiac_rokmesiacdenhodinyminutysekundy-odosielatel-predmet-poradovecislo.eml. Každý súbor obsahuje text, všetky hlavičky a prílohy.

Okrem zálohovania emailov dokáže obnoviť (poslať na server) emaily do webmailu. Obnovenie sa vykonáva cez tlačidlo Restore. Ak chcete proces zálohovania alebo obnovenia prerušiť, môžete tak urobiť pomocou klávesovej skratky Alt + F4.

Použité zdroje: pocitace.sme.sk, unss.sk
Načítať komentáre Disqus

0 comments