1. augusta 2013

Ako ochrániť svoj zoznam priateľov na Facebooku

Určite sa vám už stalo, že ste na Facebooku dostali od niekoho žiadosť o prijatie medzi priateľov, ktorý je priateľ vášho priateľa. Po pridaní do zoznamu priateľov sa snaží s vami nadviazať kontakt. Ale uvedomte si, že to môže byť hacker. Tieto žiadosti môžete eliminovať správnym nastavením.

Hacker si môže vytvoriť podvodný účet (na prvý pohľad rovnaký ako priateľ vášho priateľa), pretože údaje ako sú vaše meno, profilová fotografia a titulná fotka sú vždy verejné a nedá sa to zmeniť. Prvý krok, ktorý hacker urobí je, že rozpošle žiadosti všetkým priateľom na zozname.

Hackerovi však môžete zabrániť rozposlaniu žiadostí tým, že skryjete zoznam svojich priateľov. Keď nebude mať zoznam priateľov, nemôže im poslať žiadosti.

Nastavenie

Kliknutím prejdite na URL v novom okne: https://www.facebook.com/me/friends
Klikneme na ikonu ceruzky vedľa nápisu Nájsť priateľov a potom na Upraviť súkromie

facebook_upravit_sukromie_priatelia
Upravíme zobrazovanie zoznamu priateľov. Najlepšie na Iba ja (nikto nebude vidieť zoznam vašich priateľov, ani priatelia). Alebo je dobré mať ľudí zaškatuľkovaných vo vlastných zoznamoch, napr. Rodina, Blízki priatelia, Krúžok, Kolegovia atď. Zobrazovanie zoznamu priateľov pridáme cez Vlastné.
facebook_upravit_sukromie_dialog
No a to je všetko!
Načítať komentáre Disqus

0 comments