28. novembra 2012

Nokia a SWYPE

swype
Swype je technológia, ktorá uľahčuje písanie na smartfónoch. A je priam revolučná. Písanie vstavanou klávesnicou si na svojom telefóne ani neviem predstaviť. Pohodlné písanie je pre mňa jednou z kľúčových funkcií.

Funguje to tak, že prstom ťaháte po písmenách, ktoré dané slovo obsahuje. Zo slovníku vyberie slová, ktoré asi máte namysli. Buď si necháte zobraziť ponúkané slová alebo necháte vložiť prvé odhadované slovo. Ja používam prvú možnosť, aj keď druhá je omnoho rýchlejšia.

Nokia v svojom BetaLabs vyvíja Swype pre operačný systém Symbian. Posledná beta verzia priniesla viacero noviniek. Hlavne inštaláciu na SD kartu, ktorú ocenili hlavne tí, ktorí majú málo miesta v telefóne. No a od včera sa začal zobrazovať oznam
A new version of swype is available. You must update to continue using swype. Pl
To však neznamená, že bola vydaná nová verzia! Jednoducho v jednej z knižníc, ktorú Swype používa, je dátum exspirácie 25. 11. 2012. Oznam je úplne od veci. Namiesto neho mohlo byť napísané, že beta verzia bola ukončená. Text ani nie je ukončený, pravdepodobne tam chýba veta, aby sme si stiahli novú verziu.

Rozhorčený používatelia začali vypisovať ako na Swype fórum, tak aj na BetaLabs už 25. novembra. Na fóre sa k prípadu vyjadril administrátor až včera 27. 11. 2012.
swype_forum
Nokia v BetaLabs taktiež v ten deň.
swype_betalabs
Aktualizácia v čase písania článku nebola dostupná. Nokia odporúča odinštalovať beta verziu 2.1 a nainštalovať verziu 1.0 z OVI obchodu. Tá však napríklad nepodporuje klávesnicu na šírku, či neobsahuje slovenský slovník.

Komunita z Daliymobile nečakala na oficiálnu opravu a pustili sa do nej hneď po jej avizovaní. Oprava bola dostupná ešte v ten deň. Vyžaduje si hacknutý telefón.

Nokia si takto píli konár pod vlastným zadkom. Doteraz som používal výhradne iba telefóny značky Nokia. Teraz sa už obhliadam po nejakom Androidovom telefóne.
Načítať komentáre Disqus

0 comments